Wykonanie
Jedno z moich ulubionych śniadań. Banalnie proste, szybkie i pyszne. Tosty francuskie powinno przygotowywać się z
chleba tostowego, ale ja zazwyczaj robię je z czerstwych
bułek. Dobrze smakują na słodko z
dżemami, nutellą czy
owocami i
syropem klonowym. Sprawdzą się również wytrawne składniki:
szynka,
ser żółty. Wybrany dodatek można włożyć pomiędzy 2 kromki
pieczywa i dopiero wtedy całość obtoczyć w
jajku, a następnie smażyć.Składniki
jajko, 1 sztuka
mleko, 3 łyżki
sól, szczypta
kajzerka, 1 sztuka
masło do smażeniaSposób przygotowania
Jajko roztrzepać z
mlekiem i
solą.
Bułkę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Zamoczyć w
jajku. Smażyć na
maśle z obu stron na złoty kolor.http://attorneys-newyork.net/q/5mg-xanax.html