Wykonanie
Kto ma odwagę spróbować? Muszę przyznać, że po jednym takim toście nawet ja wymiękam. Swoją
drogą ciekawe zestawienie. Tosty francuskie i brioszka to potrawy kuchni francuskiej,
masło orzechowe wytwór USA i nutella – produkt włoski. Wiedzieliście, że to Włosi stworzyli tę wspaniałość?SKŁADNIKI / 2 tostybrioszka, 4 kromki
masło orzechowe, 2 łyżkinutella, 2 łyżki
jajko (L), 1 szt.
mleko, 1 łyżka
sól, szczypta
masło do smażeniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIADwie kromki brioszki posmarować
masłem orzechowym. pozostałe dwie nutellą. Złączyć, tworząc kanapkę
masło – nutella.
Jajko rozbełtać z
mlekiem i
solą. Rozgrzać patelnię i rozpuścić
masło.
Pieczywo obtoczyć w
jajku. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
![](/Data/Images/buszujacawkuchni.pl\tosty-francuskie-maslem-orzechowym-i-nutella/l/1891351770.jpg)
![](/Data/Images/buszujacawkuchni.pl\tosty-francuskie-maslem-orzechowym-i-nutella/l/-2074171343.jpg)
![](/Data/Images/buszujacawkuchni.pl\tosty-francuskie-maslem-orzechowym-i-nutella/l/361873500.jpg)