ßßß Cookit - przepis na TOSTY FRANCUSKIE MASŁEM ORZECHOWYM I NUTELLĄ

TOSTY FRANCUSKIE MASŁEM ORZECHOWYM I NUTELLĄ

nazwa

Wykonanie

Kto ma odwagę spróbować? Muszę przyznać, że po jednym takim toście nawet ja wymiękam. Swoją drogą ciekawe zestawienie. Tosty francuskie i brioszka to potrawy kuchni francuskiej, masło orzechowe wytwór USA i nutella – produkt włoski. Wiedzieliście, że to Włosi stworzyli tę wspaniałość?
SKŁADNIKI / 2 tosty
brioszka, 4 kromki
masło orzechowe, 2 łyżki
nutella, 2 łyżki
jajko (L), 1 szt.
mleko, 1 łyżka
sól, szczypta
masło do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dwie kromki brioszki posmarować masłem orzechowym. pozostałe dwie nutellą. Złączyć, tworząc kanapkę masło – nutella.
Jajko rozbełtać z mlekiem i solą. Rozgrzać patelnię i rozpuścić masło. Pieczywo obtoczyć w jajku. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Źródło:https://buszujacawkuchni.pl/tosty-francuskie-maslem-orzechowym-i-nutella