ßßß
Składniki:ok. 36 sztuk225 g naturalnego serka śmietankowego280 g czekolady deserowej½ szklanki masła orzechowego (użyłam typu crunchy)kakao / cukier puder / posypka do obtoczeniaWykonanie:W misce ubijamy serek, aż będzie puszysty i gładki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy do niej masło orzechowe. Gdy składniki się połączą dodajemy je do wcześniej ubitego serka. Dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemnika i chłodzimy w lodówce kilka godzin. Gdy stwardnieje formujemy kulki (np. łyżeczką do melonów) i obtaczamy według uznania w kakao / cukrze pudrze / kolorowej posypce. Trzymamy w lodówce (chociaż zapewniam Was–długo tak nie postoją ;) ).Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)