ßßß
Składniki:18 sztuk – użyłam 3 silikonowe foremki do muffinek po 6 sztuk każda525 g serka homogenizowanego waniliowego (3 opakowania po 175g)200 g jagód200 ml śmietanki kremówki 30%2 płaskie łyżki żelatyny1/3 szklanki wody3 łyżki cukru pudru18 biszkoptówDekoracja:100 ml śmietanki kremówki 30%50-100 g jagódWykonanie:Biszkopty wkładamy do zagłębień foremki do muffinek. Najlepiej będzie, jak uda nam się kupić biszkopty wielkości dna foremki, wtedy nie trzeba będzie ich przycinać albo kruszyć.Jagody miksujemy blenderem na gładką masę. Do małej miseczki wlewamy ciepłą wodę. Wodę posypujemy żelatyną i zostawiamy na około 8 minut. W tym czasie żelatyna napęcznieje i powstanie nam swojego rodzaju galaretka.Jagody podgrzewamy w rondelku, dodajemy żelatynę i mieszamy, aż żelatyna się rozpuści.Śmietanę kremówkę (200 ml) ubijamy (nie musi być całkowicie sztywna). Nie przerywając miksowania dodajemy serek homogenizowany i cukier.Gdy jagody z żelatyną dojdą do temperatury pokojowej dodajemy je powoli łyżkami do masy z serka, cały czas miksując na wysokich obrotach.Masę serowo jagodową przekładamy do zagłębień w formie, na biszkopty. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 2 godziny.Gdy mini serniczki stężeją przyozdabiamy je ubitą (na sztywno) śmietaną kremówką (100 ml) i jagodami.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!