Wykonanie
Obiecywałam, to też mam zamiar obietnicy dotrzymać! :) Wczoraj na wielkanocne śniadanie zaproponowałam
jajka z
awokado, dzisiaj dla odmiany smakowej i kolorystycznej wersja z
wędzonym łososiem. Efekt również mnie nie zawiódł :) Dzisiejsze
jajka nazwijmy sobie norweskimi. ;) W rolach głównych:
łosoś wędzony,
serek twarogowy i
szczypiorek. Naturalnie jeśli ktoś miałby ochotę takim farszem posmarować sobie kanapkę, to nie
będę miała nic przeciwko :)
Składniki:10 połówek5 jaj100 g
serka twarogowego ziołowego100 g wędzonego na zimno
łososia4 łyżeczki drobno posiekanego
szczypiorku1 łyżeczka drobno posiekanej
pietruszkiok. łyżki
soku z cytrynysólpieprzWykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy je ze skorupki, przekrawamy na pół i oddzielamy
żółtko od
białka.
Serek przekładamy do miseczki i ugniatamy widelcem.
Łososia kroimy w drobną kostkę. W miseczce do
serka dodajemy
łososia,
pietruszkę i
szczypiorek. Wkruszamy
żółtko (nie rozdrabniamy go jednak z bardzo). Dodajemy
sok z cytryny i przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Mieszamy delikatnie. Gotowym farszem wypełniamy
białka i podajemy :)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ! :)