Wykonanie
Witam Was noworocznie! Nie ociągam się i dzisiaj od razu częstuję Was jeszcze ciepłym przepisem na babeczki Brownie, które były moim wkładem we wczorajszą imprezę. Sylwestra spędzaliśmy w domu znajomych, gdzie każdy przynosił coś na stół. Ja postawiłam na coś słodkiego i mocno
czekoladowego, bo to trafia w chyba każde gusta :) Zakładam, że faktycznie smakowały bo szybko się rozchodziły i pewnie szybko powtórzę ich przygotowanie :) Podobno jaki Nowy Rok taki rok cały, więc nie zwlekajcie z ich przygotowaniem aby 2014-ty upłynął Wam słodko i pachnąco :) Miłego! P.s. zapomnijcie na chwile o kaloriach
dajcie się ponieść czekoladowej rozkoszy :)
Składniki:24 sztuki240 g
czekolady gorzkiej100 g
czekolady mlecznej280 g
masła350 g
cukru6 dużych
jajek190
mąki pszennej130 g
suszonej żurawinyWykonanie:W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
czekoladę z
masłem. Od czasu do czasu mieszamy. Po rozpuszczeniu odstawiamy do ostygnięcia.W misce, na wysokich obrotach, przez około 3 minuty, ubijamy
jajka z
cukrem. Powinna utworzyć się gęsta piana. Następnie zmniejszamy obroty miksera, wlewamy masę
czekoladową, po czym powoli wsypujemy
mąkę.Na koniec dodajemy
żurawinę i mieszamy masę (ręcznie). Przygotowane ciasto rozdzielamy pomiędzy 24 papilotki. Do około ¾ wysokości.Piekarnik rozgrzewamy do 165 °C i pieczemy babeczki przez ok. 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia i podajemy.Smacznego!
Przepis znalazłam tutaj i nieco go zmodyfikowałam :)Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ