ßßß Cookit - przepis na Babeczki Brownie – rozpływają się w ustach!

Babeczki Brownie – rozpływają się w ustach!

nazwa

Wykonanie

Witam Was noworocznie! Nie ociągam się i dzisiaj od razu częstuję Was jeszcze ciepłym przepisem na babeczki Brownie, które były moim wkładem we wczorajszą imprezę. Sylwestra spędzaliśmy w domu znajomych, gdzie każdy przynosił coś na stół. Ja postawiłam na coś słodkiego i mocno czekoladowego, bo to trafia w chyba każde gusta :) Zakładam, że faktycznie smakowały bo szybko się rozchodziły i pewnie szybko powtórzę ich przygotowanie :) Podobno jaki Nowy Rok taki rok cały, więc nie zwlekajcie z ich przygotowaniem aby 2014-ty upłynął Wam słodko i pachnąco :) Miłego! P.s. zapomnijcie na chwile o kaloriach dajcie się ponieść czekoladowej rozkoszy :)
Składniki:
24 sztuki
240 g czekolady gorzkiej
100 g czekolady mlecznej
280 g masła
350 g cukru
6 dużych jajek
190 mąki pszennej
130 g suszonej żurawiny
Wykonanie:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem. Od czasu do czasu mieszamy. Po rozpuszczeniu odstawiamy do ostygnięcia.
W misce, na wysokich obrotach, przez około 3 minuty, ubijamy jajka z cukrem. Powinna utworzyć się gęsta piana. Następnie zmniejszamy obroty miksera, wlewamy masę czekoladową, po czym powoli wsypujemy mąkę.
Na koniec dodajemy żurawinę i mieszamy masę (ręcznie). Przygotowane ciasto rozdzielamy pomiędzy 24 papilotki. Do około ¾ wysokości.
Piekarnik rozgrzewamy do 165 °C i pieczemy babeczki przez ok. 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia i podajemy.
Smacznego!
Przepis znalazłam tutaj i nieco go zmodyfikowałam :)
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ
Źródło:http://panismaczna.com/babeczki-brownie-rozplywaja-sie-w-ustach