ßßß
Składniki:24 sztuki240 g czekolady gorzkiej100 g czekolady mlecznej280 g masła350 g cukru6 dużych jajek190 mąki pszennej130 g suszonej żurawinyWykonanie:W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem. Od czasu do czasu mieszamy. Po rozpuszczeniu odstawiamy do ostygnięcia.W misce, na wysokich obrotach, przez około 3 minuty, ubijamy jajka z cukrem. Powinna utworzyć się gęsta piana. Następnie zmniejszamy obroty miksera, wlewamy masę czekoladową, po czym powoli wsypujemy mąkę.Na koniec dodajemy żurawinę i mieszamy masę (ręcznie). Przygotowane ciasto rozdzielamy pomiędzy 24 papilotki. Do około ¾ wysokości.Piekarnik rozgrzewamy do 165 °C i pieczemy babeczki przez ok. 30 minut.Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia i podajemy.Smacznego!

Przepis znalazłam tutaj i nieco go zmodyfikowałam :)Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ