Wykonanie
Brownie jest to mocno
czekoladowe ciasto pochodzące z kuchni amerykańskiej, nazwa powiązana jest z jego ciemno brązowym kolorem.Brownie po przekrojeniu wygląda jak zakalec i jest to jego cechą charakterystyczną.Dzisiaj bardziej na słodko mimo że użyłem
czekolady gorzkiej Goplana.Na przygotowanie ciasta będziemy potrzebowali jedynie 30 minut i kilku produktów które połączymy ze sobą..Na początek na kąpiel
wodną wrzucamy
masło i
czekoladę, w drugiej misce mieszamy
jajka z
cukrem. A na koniec całość łączymy dodając
mąkę.Ciasto pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Ważne jest żeby ciasto było jeszcze delikatnie nie dopieczone gdy je wyciągamy ponieważ blacha odda jeszcze swoją temperaturę, a ciasto musi być wilgotne.Składniki które wykorzystałem :300 g.
czekolady gorzkiej Goplana200 g.
masła3
jajka100 g.
mąki pszennej100 g.
cukruSmacznego !