ßßß
 
            
         ciasto : Nagrzewamy piekarnik do 160 C. Mieszamy mąkę z solą, dodajemy posiekane masło. Ugniatamy do połączenia składników. Następnie doodajemy zimnej wody i formujemy do powstania kuli. Owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 45 minut.nadzienie : Miksujemy śmietanę z jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.Grzyby kroimy na plasterki, dorzucamy do masła rozpuszczanego w rondelku. Gotujemy na średnim ogniu do momentu uzyskania brązowego koloru grzybów.Ciasto, po wyjęciu z lodówki posypujemy mąką i rozwałkowujemy na grubość 1 cm, wycinamy koło o średnicy 15 cm. Umieszczamy w żaroodpornym naczyniu do tart wysmarowanym masłem. Wypełniamy nadzienie z grzybów. Pieczemy 35-40 minut do momentu gdy powierzchnia tarty zacznie się rumienić.
ciasto : Nagrzewamy piekarnik do 160 C. Mieszamy mąkę z solą, dodajemy posiekane masło. Ugniatamy do połączenia składników. Następnie doodajemy zimnej wody i formujemy do powstania kuli. Owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 45 minut.nadzienie : Miksujemy śmietanę z jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy.Grzyby kroimy na plasterki, dorzucamy do masła rozpuszczanego w rondelku. Gotujemy na średnim ogniu do momentu uzyskania brązowego koloru grzybów.Ciasto, po wyjęciu z lodówki posypujemy mąką i rozwałkowujemy na grubość 1 cm, wycinamy koło o średnicy 15 cm. Umieszczamy w żaroodpornym naczyniu do tart wysmarowanym masłem. Wypełniamy nadzienie z grzybów. Pieczemy 35-40 minut do momentu gdy powierzchnia tarty zacznie się rumienić.