Wykonanie

Kolejne danie przygotowane na konkurs Apetiny…Składniki dla 4 osób:paczka
makaronu bucatini400 g polędwiczek drobiowych2 szklanki różyczek
kalafioraopakowanie
serka kremowego Apetina pesto i
rukolapo łyżce
orzeszków pinii i niesolonych
pistacjioliwa z oliweksól,
pieprz do smakuDanie jest bardzo łatwe do przyrządzenia, wymaga jedynie dobrej koordynacji w czasie, żeby każdy jego składnik podać ciepły :)Różyczki
kalafiora ugotować na parze.
Polędwiczki umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, pokropić
oliwą z oliwek i usmażyć na grillowej patelni. Orzeszki uprażyć na suchej patelni.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu zostawiając pół szklanki
wody z gotowania.
Serek rozprowadzić z 1/4 szklanki gorącej
wody z gotowania, dodać do sosu
makaron. Jeżeli będzie zbyt suchy, można dodać jeszcze
wody.
Makaron układać na talerzach, dodać
kurczaka i
kalafiora, posypać uprażonymi orzeszkami.Smacznego!