ßßß
Składniki:2 piersi kurczakaprzyprawa gyrosoliwa3 ogórki konserwowemała puszka kukurydzy1 czerwona cebulapół kapusty pekińskiejmajonezketchupWykonanie:1. Kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałeczki. Następnie obficie posypujemy przyprawą gyros i odkładamy na minimum 2 godziny do zamarynowania.2. Pokojone kawałeczki kurczaka smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto.3. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy na małe kawałki. Kukurydze odsączamy z zalewy.4. W misce układamy warstwowo: mięso, ketchup, ogórki, cebulę, kukurydzę, majonez, ketchup i na samym końcu kapustę.Sałatkę można wymieszać, ale oczywiście warstwowo wygląda dużo lepiej. Ja prezentuję wersję „pracową” czyli zapakowaną w słoiczek na drugi posiłek w pracy.