S kładniki (na 15 ciasteczek):3 małe dojrzałe banany1 szklanka płatków owsianych górskich0,5 szklanki mąki1 jajko1-2 łyżki miodu lub 1 łyżka cukru50g miękkiego masła1 łyżeczka proszku do pieczenia4 kawałki gorzkiej czekoladyWykonanie:Banany blendujemy. Do miski wsypujemy płatki, mąkę i proszek. Suche składniki mieszamy. W osobnej misce łączymy jajka, masło, miód i banany. Suche składniki łączymy z mokrymi, na koniec dodajemy pokrojoną na drobne kawałeczki czekoladę i delikatnie mieszamy. Ciasto zostawiamy na około 20 minut aby płatki spęczniały.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Z ciasta formujemy kuleczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 15 minut, aż będą rumiane.