ßßß
Uwielbiam browni, tym razem jednak skusiłam się na delikatniejszą wersję ciasta, czyli browni na bazie kaszy jaglanej. Przepis na browni znalazłam na blogu Marta- gotuje.pl . Naprawdę polecam ten przepis, jest prosty a ciasto smakuje wyśmienicie.Składniki:0,5 szklanki kaszy jaglanej50 ml oleju3 jajka0,5 szklanki śmietanki 30%o,5 szklanki cukru5 łyżek kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniamigdałyszczypta soliWykonanie:1. Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i mocno odsączyć.2. Ugotowaną kaszę przełożyć do miski, dodać: olej, cukier, kakao i proszek do pieczenia.3. Masę dokładnie wymieszać i przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać migdałami.4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.5. Przed pokrojeniem dobrze ostudzić.