Wykonanie

Uwielbiam browni, tym razem jednak skusiłam się na delikatniejszą wersję ciasta, czyli browni na bazie
kaszy jaglanej. Przepis na browni znalazłam na blogu
Marta- gotuje.pl . Naprawdę polecam ten przepis, jest prosty a ciasto smakuje wyśmienicie.Składniki:0,5 szklanki
kaszy jaglanej50 ml
oleju3
jajka0,5 szklanki
śmietanki 30%o,5 szklanki
cukru5 łyżek
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniamigdałyszczypta
soliWykonanie:1.
Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i mocno odsączyć.2. Ugotowaną
kaszę przełożyć do miski, dodać:
olej,
cukier,
kakao i
proszek do pieczenia.3. Masę dokładnie wymieszać i przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać
migdałami.4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.5. Przed pokrojeniem dobrze ostudzić.