ßßß
Składniki4 filety śledziowe (Matias)2 cebule3 ziemniaki2-3 czerwone buraki4-5 jajmajonezsól, pieprz do smakupęczek zielonej pietruszkicytrynaSposób przygotowaniaBuraki ugotować. Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Dno salaterki wysmarować majonezem, cebulę pokroić w drobną kostkę, rozłożyć na majonez posypać solą i pieprze, na cebulę ułożyć pokrojone w kostkę śledzie, ziemniaki obrać, opłukać zetrzeć na śledzie na tarce jarzynowej delikatnie posypać pieprzem i solą posmarować majonezem, buraki obrać, opłukać i również zetrzeć na tarce jarzynowej na warstwę majonezu, skropić sokiem z cytryny, ostatnia warstwa to ugotowane i starte na tarce (jarzynowej) jajka posypane pieprzem, solą i drobno pokrojoną zieloną pietruszką.RadaDo sałatki można użyć innych śledzi , takich jakie lubimy :
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab