Wykonanie
Ciasto jest super szybkie w wykonaniu, proste, puszyste i bardzo smaczne. Przepis dostałam od żony szwagra, też Bożenki :) a że ona tu zagląda to musiałam to zaznaczyć :))

Składniki35 dkg.
margaryny30 dkg.
cukru pudru9 jaj3 szklanki
mąki3 łyżki
mąki ziemniaczanej4 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
wanilii lub 2
cukry waniliowe1,5 kg
śliwekSposób przygotowania
Margarynę utrzeć z
cukrem pudrem i
wanilią na puszystą masę, ucierając dodawać po jednym
jajku,
mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i
mąką ziemniaczaną, wsypać do masy jajecznej dobrze wymieszać, gotowe ciasto wyłożyć do formy,
śliwki umyć wypestkować, pokroić na mniejsze kawałki ułożyć na ciasto (skórką do ciasta). Piec około 45 minut w temp. 175 *C.