Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta21majSernik
cytrynowy na
kakaowym spodzieLoading...60 minŁatwe2 KomentarzyProsty, szybki w wykonaniu, bardzo smaczny sernik na
kakaowym spodzie o
cytrynowym smaku.

Składniki1,5 kg
sera (użyłam tłustego)25 dkg
masła12 jaj1,5 szklanki
cukru1,5 łyżeczki
waniliiaromat cytrynowyskórka z jednej
cytryny3 czubate łyżki
mąki kartoflanejCiastoczubata szklanka
mąki1/3 szklanki
cukru10 dkg
masła1 łyżka
kakaopół łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
mlekaSposób przygotowaniaCIASTO: Z
mąki,
masła,
cukru zrobić kruszonkę, dodać
kakao,
proszek do pieczenia,
mleko i zagnieść kruche ciasto, jeśli składniki nie chcą się połączyć dodać
mleka. Ciasto zamrozić.MASA SEROWA:
Ser zmielić (ja zmiksowałam blenderem) dodać
cukier,
wanilię,
żółtka, stopione i wystudzone
masło,
aromat cytrynowy,
mąkę kartoflaną.
Cytrynę wyszorować, sparzyć, delikatnie zetrzeć skórkę i dodać do
sera, zmiksować (jeśli
ser jest mało słodki można dosłodzić). Z
białek ubić pianę delikatnie połączyć z masą
serową. Przygotować formę o wymiarach 38-22cm. Zetrzeć zamrożone ciasto na tarce jarzynowej, na ciasto wylać masę
serową. Piec około 1,5 godziny w temp 175-180 *C.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab