ßßß
Składnikiśredni brokułśredni kalafiorsłoiczek pieczarek marynowanych5 jaj4 pomidory2 ząbki czosnkuszkl. majonezu2-3 łyżki kwaśnej śmietanysól , pieprz do smakuSposób przygotowaniaBrokuł i kalafior obgotować (nie rozgotować) po ugotowaniu oddzielić różyczki jaja ugotować na twardo, pokroić w ósemki pomidory tak samo pieczarki pokroić na pół, małe mogą być całe majonez, śmietanę, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek wymieszać.Na dnie salaterki zrobić z sosu kilka kleksów i układać na przemian kalafior, brokuł, pomidory, jajka, pieczarki polać majonezem, następną warstwę zrobić tak samo, na wierzch kleksy z majonezu.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab