Letni czas, zachwyca nas. Pora więc na bananowy smakPrzepis wygrzebałam z rodzinnych notatek i trochę zmodyfikowałam.Potrzebujemy:5 średnich bananów170 g galaretki żółtej ( ja użyłam ananasowej)170 g galaretki czerwonej ( ja użyłam truskawkowej)biszkopty lub kruche ciasteczka ( użyłam kruchych ciasteczek bezglutenowych)sok z połowy cytrynyowoce sezonowe ( użyłam malin i borówek)Banany miksujemy i dodajemy sok z cytryny. Galaretkęananasową rozpuszczamy w gorącej wodzie, wlewamy około pół szklanki i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie łączymy z bananami. Formę o średnicy około 20 na 20 wykładamy ciasteczkami i wylewamy masę bananowo-galaretkową. Wstawiamy do lodówki aż stężeje.Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i po ostygnięciu wylewamy na masę i układamy owoce. Ponownie wkładamy do lodówki aż całość stężeje. I gotoweSmacznegoPolecam: