Wykonanie
Za oknem plucha, zimno i wieje:(Postanowiłam więc umilić sobie popołudnie, i oto co powstało.
Smaczne, zdrowe i napakowane błonnikiem Batoniki owsiane z nasionami i
rodzynkami a do tego
Cappuccino posypane
kakao:) Aż gęba się sama uśmiecha...Batoniki są bardzo proste w wykonaniu, a do tego nie wymagają pieczenia.Składniki:1/2 kostki
masła;120g
płatków owsianych;50g mieszanki zmielonych nasion lnu,
słonecznika i dyni;20g
sezamu;80g
rodzynków;łyżka
otrębów pszennych;2 łyżki
miodu (
cukier opcjonalnie jak lubicie słodko);łyżeczka
cynamonu.
Masło rozpuścić w garnku, dodać
miód i pozostałe składniki. Wszystko dobrze wymieszać i wyłożyć do formy. Masę dobrze wbić w formę a następnie odstawić do ostygnięcia. Ja wstawiłam na godzinę do lodówki aby batoniki dobrze się kroiły.Smacznego:)