ßßß
PrzygotowanieDo miski wkładamy zmielone mięso, dodajemy żółtko, łyżeczkę soli, przyprawy, wodę i dobrze mieszamy rękoma. Płuczemy ręce, nie wycieramy! To spowoduje, że mięso nie będzie nam się kleiło do rąk. Kulamy klopsiki o średnicy około 3 cm.Kładziemy je na rozgrzaną patelnię, podsmażamy z każdej strony, podlewamy wodą i smażymy około 20 minut. Pamiętaj, nie dodawaj tłuszczu!W rondelku podgrzewamy miód, dodajemy gruszki ( wcześniej obieramy gruszki, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w plastry), solimy, dodajemy cytrynę i lekko karmelizujemy, aż gruszka zmięknie, nie przypalając miodu.Roszponkę rozkładamy na talerze, na nią klopsiki, polewamy lekko sosem spod pulpetów. Teraz gruszki, polewamy lekko miodem, Dodajemy ser pleśniowy w plastrach, posypujemy natką.To jest naprawdę pyszne!Bona Apetita!