Składniki :120g miękkiego masła70g cukru (brązowy lub biały)1 roztrzepane jajko250g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli1 czekolada mleczna lub gorzka2 princessy kokosowe (małe) lub 3 łyzki wiórków kokosowychPrzygotowanie :Masło ubić razem z cukrem, aż masa będzie jasna i gładka. Dodać jajko, dalej miksując. Wmieszać mąkę z solą, posiekaną czekoladą i wafelkami princessa, dobrze wymieszać. Masa będzie bardzo gęsta, dobrze ją wyrobić.Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, mocno je spłaszczać.Piec w temperaturze 190ºC przez około 10 – 12 minut, aż będą koloru jasnobrązowego. Studzić na kratce.Powiązane wpisy:Szarlotka królewskaDomowa WuZetkaWafle o smaku truflowym z alkoholem