ßßß
SKŁADNIKI:0,5 kg kiszonej kapusty2 duże jabłka1 biała cebulapieprz i cukier do smakujeżeli w kapuście jest mało marchwi - 2 małe marchewkiopcjonalnie 3 łyżki oleju (ja nie daję)WYKONANIE:Kapustę kiszoną przepłukać jeżeli jest bardzo kwaśna. Porządnie odcisnąć. Pokroić na krótsze nitki. Jabłko i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć w naczyniu doprawiając pieprzem (około pół łyżeczki) oraz cukrem. Cukru trzeba dać więcej gdy daje się cebulę - około 3 łyżki, mniej gdy z tego warzywa się rezygnuje (nie wszyscy lubią). Jednak gdy zrezygnujemy z cebuli będzie to już surówka na słodko.Serdecznie pozdrawiam i życzę smacznego!Kasia Rzepecka :)