Wykonanie
To danie spełniło rolę naszej kolacji, gdy mieliśmy niepowstrzymaną ochotę na coś nie do końca zdrowego, jakiś fast food.. Przepis widziałam już wcześniej tutaj i od razu wiedziałam, że takie
ślimaki niebawem zagoszczą u nas. Trochę zmieniłam niektóre elementy, ale większość pozostała taka sama. Znowu była przerwa w odchudzaniu, ale dzisiaj ostro wróciłam do biegania, ćwiczeń i diety..i chyba powoli udaje mi się przekonać do tego też mojego M.!
Powiem Wam, że na takie pyszności warto było zrobić przerwę od niskokalorycznych posiłków:)
Potrzebujemy:1 opakowanie
ciasta francuskiego30 dag
pieczarek1/2 średniej
cebuliser żółty (u mnie gouda)
ketchupszynkę (kilka plasterków)1/2
paprykisól i
pieprzCebulę drobno kroimy i przysmażamy na patelni.
Dodajemy pokrojone w plasterki
pieczarki i smażymy aż przestaną być surowe. Solimy i
pieprzymy do smaku.
Paprykę i
szynkę kroimy w kostkę,
ser żółty ścieramy na tarce. Na cieście francuskim rozsmarowujemy
ketchup, układamy wszystkie składniki (
pieczarki muszą być schłodzone) i zawijamy w rulon. Kroimy "roladę" w plastry grubości 2 cm i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Gotowe, smacznego!