ßßß
Potrzebujemy:150 g biszkoptów2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej250 g sera mascarpone1 łyżka cukru pudru (ja zastąpiłam cukrem trzcinowym)3 łyżki likieru kawowegokakao do obtoczeniaKawę zalewamy pięcioma łyżkami wrzącej wody, dosypujemy cukier i odstawiamy aż wystygnie. W tym czasie możemy rozdrobnić biszkopty (ja zrobiłam to za pomocą blendera). Gdy kawa jest zimna, dolewamy likier kawowy (można zastąpić innym mocnym alkoholem) i dodajemy do biszkoptów. Całość mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy mascarpone i bardzo dokładnie mieszamy (to chyba najgorsza część przepisu;) Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie robimy małe kulki i obtaczamy je w kakao. Przechowujemy w lodówce. Smacznego:)UWAGA - uzależniają!
