Moje tiramisu jest szybkie i proste. Raczej ten deser nie pojawia się dość często u nas,jedynie na imprezy imieninowe. Tak i w tym przypadku zrobione zostało 29 lipca na moje imieniny. Robione późnym wieczorem i w ten czas też podjadane :) Musiałam się skusić :)Składniki :* podłużne biszkopty* opakowanie sera mascarpone* 5 jajek* szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej* likier kawowy bądź amaretto* pół szklanki cukru* 4 łyżki cukru pudru* kakaoPrzygotowanie :Zaparzoną kawę studzimy i dolewamy likier. Dokładnie sparzamy jajka.Z żółtek i cukru pudru ubijamy kogel mogel. Dodajemy serekmascarpone. Ubijamy białka ze zwykłym cukrem. Ile cukru damy tak słodki będzie deser. Delikatnie łączymy obie masy. Moczymy biszkopty w kawie z alkoholem ( bądź w samej kawie ) i układamy w prostokątnym pojemniku. Na warstwę biszkoptów układamy krem. Na to kolejna warstwa biszkoptów namoczonych w kawie i krem. Całość posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówka na 3 godziny. Ja zostawiam na całą noc.