Wykonanie
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2012_slash_12_slash_skrzydeka-pikantno-miodowe/l/-1974542449.jpg)
1 kg skrzydełek z
kurczaka2 łyżki
sosu sojowegokilka kropel
tabascołyżeczka
papryki ostrej3 łyżki
miodułyżeczka
imbirusólpół szklanki
olejuSos sojowy wymieszać z
tabasco,
papryką ostrą,
miodem,
imbirem,
solą i
olejem.W przygotowanej marynacie umieścić skrzydełka.Zostawić na godzinę w lodówce.Smażyć na patelni, podlewając
olejem, aby
miód się nie przypalił.Można też upiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30 minut.W przepisie wykorzystałam
sos sojowy Kikkoman, tradycyjny sos o charakterystycznym smaku, delikatniejszy smak niż innych firm. Przetestowałam też pikantny, czerwony klasyk -
sos tabasco, oryginalnego producenta z USA. Produkty są dobrej jakości.
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2012_slash_12_slash_skrzydeka-pikantno-miodowe/l/712501154.jpg)
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2012_slash_12_slash_skrzydeka-pikantno-miodowe/l/-1606573753)