Pin ItDziś szybka i prosta sałatka z sezonowych warzyw, czyli samo zdrowie. Delikatny bób i chrupiąca surowa cukinia... polecam !Składniki na 2 porcje:2 żółte okrągłe cukinie1 kopiasta szklanka bobu2 garści rukoli1 ząbek czosnku2-3 łyżki oliwy z oliwek EV1 łyżeczka octu balsamicznego1/2 łyżeczki suszonych płatkówchilisólWykonanie:Bób płuczemy i wrzucamy do parowaru, gotujemy około 15 minut, powinien być miękki. Lekko studzimy i obieramy ze skórki.W moździerzu ucieramy czosnek z odrobiną soli i płatkamichili, dodajemy oliwę, ocet i 1 łyżkę zimnej wody.Na talerzu układamy listki rukoli, pokrojoną w cienkie plasterki cukinię i bób. Wszystko polewamy sosem... i gotowe !Smacznego :-)