Wykonanie

Ostatnio naszło mnie na robienie past. To fajny i prosty sposób na to, żeby nasze kanapki lub kanapki naszych dzieci nie były nudne. Wiadomo, że najczęściej jadamy je z
żółtym serem lub
wędliną, ale czasami niewielkim nakładem pracy możemy sobie je fajnie urozmaicić.Była już na blogu pasta łososiowa i pasta twarożkowa z
makrelą, teraz
pora na kolejną z ulubionym przeze mnie
tuńczykiem. Ta pasta będzie też doskonałym dodatkiem do karnawałowych przekąsek, typu tartinki czy kanapeczki na jeden kęs.Składniki:1 puszka
tuńczyka w oleju200 g
białego sera1 duża łyżka
majonezu2
jajka na twardo1 łyżka posiekanych
kaparówsólpieprzparę kropel
soku z cytryny
Wykonanie:
Biały ser i
jajka kroimy w dużą kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy całą zawartość puszki z
tuńczykiem (
oleju nie odcedzamy) i
majonez. Przyprawiamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy posiekane
kapary i całość mieszamy.