ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Taką pastę uwielbiam:)
Może być jako smarowidło do chleba, dodatek do krakersów (jeśli nie stosuje się MM), a ja traktuję ją jak dip i zjadam z surowymi warzywami. Mój małżonek twierdzi, że ma wykwintny smak, choć to tylko jajka i tuńczyk najzwyklejszy;)
Składniki na 1-2 osoby:
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 1/2 puszki tuńczyka w oleju
* 1/2 cebuli
* 2-3 łyżki majonezu kieleckiego
* sól, pieprz
Wszystkie składniki dobrze zmiksować na gładką masę. I gotowe!
Komentarze
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2010/02/pasta-jajeczna-z-tunczykiem.html