Wykonanie

Wróciły upały, więc dzisiaj danie, które przygotujemy szybko i bez konieczności zbyt długiego stania "przy garach" :-). Oczywiście do tego przepisu możemy wykorzystać także przepis na to
szpinakowe pesto .Składniki:250 g
makaronu200 g
szpinaku3 łyżki pesto z
natki pietruszki i orzeszków50 g
startego sera typu
parmezanoliwa z oliwek EVWykonanie:
Szpinak płuczemy, odcinamy łodyżki i gotujemy na parze 5 minut, przelewamy zimną
wodą.W garnku z dużą ilością posolonej
wody gotujemy
makaron, według przepisu producenta.Gdy jest już al dente odcedzamy, zostawiając parę łyżek
wody, w której się gotował.W misce mieszamy
makaron, pesto,
szpinak i trochę
wody z
makaronu, gdyby był za suchy.Skrapiamy
oliwą, posypujemy
startym serem i od razu podajemy.