Wykonanie
Tagliatelle z młodym
szpinakiem,
czosnkiem,
piersią kurczaka i
parmezanemSzybkie, łatwe i bardzo smaczne tagliatelle, które z pewnością przypadnie Wam do gustu. Przygotowuje się je w kilkanaście minut, a efekt jest wspaniały. Gorąco polecam!
Dla 4 osób przygotuj:1 paczkę
makaronu tagliatelle4 garści liści młodego
szpinaku2 ząbki
czosnku1 garść świeżo startego
parmezanu4 duże łyżki
oliwy z oliwek1 pojedyncza
pierś kurczakaMakaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlej
oliwę z oliwek, dodaj drobno posiekany
czosnek i liście młodego
szpinaku. Całość dopraw dwoma szczyptami
soli i świeżo mielonym
pieprzem.
Kurczaka potnij na małe paseczki. Gdy
szpinak opadnie, dodaj połowę
parmezanu i wymieszaj. Przełóż go na talerz. A na patelnie wrzuć
kurczaka, dopraw go szczyptą
soli i
pieprzu, następnie obsmaż z każdej strony. Na koniec dodaj
szpinak i ugotowany
makaron. Wszystko razem wymieszaj, nałóż na talerze i posyp resztą
parmezanu. Smacznego!