Przepis cytuję za Majanką .8-9 paczek herbatnikówpuszka mleka słodzonego (ugotować) lub gotowej masy kajmakowej (której ja użyłam)2 budynie waniliowe bez cukru2 szklanki mleka3/4 kostki masła1/2 l śmietany kremówki 30%2 śmietanki ŚnieżkiMasa karpatkowa: budynie ugotować z mlekiem i utrzeć z masłem jak troszkę przestygną.Ubić śmietanę z 2 śnieżkami, a mleko w puszce zagotować. Ja gotuję przez około 3 godziny w garnku z wodą (tak by woda przykrywała całą puszkę) lub korzystam z gotowej masy kajmakowej.Układać warstwami w blaszce (21 x 28 cm): najpierw herbatniki, później mleko z puszki (najlepiej jak jest jeszcze ciepłe, łatwiej je rozsmarować), następnie znów herbatniki,masa karpatkowa, herbatniki, bita śmietana. Wierzch można posypać startą czekoladą, wiórkami kokosowymi lub kakao.Smacznego!