Wykonanie
Granole najszybciej znikają u mnie wiosną i latem. Dlaczego? Dlatego, że zimą czy jesienią mam bardziej ochotę na coś ciepłego. Jednak taka granola niejednokrotnie ratuje mi życie w pracy, dlatego też zrobiłam ją i teraz. Jest z typowo jesiennych składników.

Składniki:350 g
płatków owsianych zwykłych100 g
ziaren słonecznika100 g ziaren dyni50 g
sezamu50 z
siemienia lnianego50 g
orzechów włoskich posiekanych1 łyżka
olejuok 200 g
musu jabłkowegoWykonanie:2 - 3
jabłka obrać i zmiksować blenderem na mus. Odważyć 200 g. W misce wymieszać
płatki,
słonecznik,
dynię,
orzechy,
sezam i siemię. Dolać
olej i
mus jabłkowy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec przez około 40 - 50 minut, mieszając w międzyczasie 2
razy. Studzić w uchylonym piekarniku. Ostudzoną granolę przełożyć do słoja.