Wykonanie
Czas leci szybko, za szybko a ja nie
mogę się nawąchać zapachu pierników. Ponieważ słoik z granolą zaczął świecić pustkami postanowiłam zrobić tym razem wersję piernikową. Zapach roztaczał się po kuchni już w kilka minut po włączeniu piekarnika. Będzie jak znalazł na poświąteczne śniadania lub jako prezent pod choinkę .
Składniki:400 g
płatków owsianych120 g
ziaren słonecznika120 g
sezamu2 łyżki
przyprawy do piernika2 łyżeczki
kakao6 łyżek płynnego
miodu1/2 łyżeczki
soli2 łyżki
oleju175 g
musu jabłkowegoWykonanie:Wszystkie składniki mieszam, rozkładam na blasze. Piekę ok. 40 minut w 170 st. C. W czasie pieczenia kilkakrotnie mieszam.Po upieczeniu zostawiam do ostygnięcia w piekarniku. Przechowywać w szczelnym pojemniku / słoju.
/wydrukuj przepis/