Wykonanie
Przepis na granolę znalazłam u kabamaigi Wydał mi się czymś niesamowicie ciekawym.NIestety poniosłam sromotną klęskę :(Zrobiona, dobra granola czekoladowa powinna wyglądać mniej więcej tak:
a moja - mniej więcej tak:
cóż - chyba różnica jest widoczna. Co tu dużo mówić - przypaliłam sprawę. Ale jak tu nie przypalić, jak Krzyś wchodzi mi do piekarnika, Piotruś na nogi a
Basia zjada kapcie..???Tak czy inaczej przepis polecam, bo nieliczne kawałki, które nie uległy zwęgleniu, są naprawdę dobre!Składniki:450g
płatków owsianych120 g
ziaren słonecznika120 g
sezamu2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka suszonego
imbiru6 łyżek płynnego
mioduok. 50 g
brązowego cukru (raz dałam, a raz nie i też była super)1/2 łyzeczki
soli2 łyżki
oleju arachidowego70 g
orzechów laskowych2 łyżeczki
kakako175 g
musu jabłkowegoWykonanie:Wszystkie składniki mieszam, rozkładam na blasze. Piekę ok. 40 minut w 170 st. C.W czasie pieczenia kilkakrotnie mieszam.Po upieczeniu zostawiam do ostygnięcia w pikarniku.Mój komentarz jest taki że warto sprawdzić, czy przypadkiem pierkarnik nie jest za gorący i czy przypadkiem granola nie piecze się już od godziny i 40 minut... ;)Wydrukuj przepis