ßßß
InspiracjaSkładniki ( ok. 10 porcji):- 1/4 szklanki nieugotowanej komosy ryżowej, opłukanej i odsączonej- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych- 3 łyżki otrąb owsianych- 5 łyżek siemienia lnianego- 1/2 szklanki żurawiny suszonej- 3 łyżki miodu- 1/2-1 szklanki puree z dyni- 1 łyżeczka oleju- 1/3 szklanki ziaren słonecznika- 1 łyżeczka cynamonu- 1 łyżeczka przyprawy do dyni lub piernika- szczypta soliPłatki z komosą i ziarnami słonecznika wymieszaj i ułóż na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Piecz ok. 10 minut w 170 stopniach, aż się lekko przyrumienią. Przesyp je do miski, wymieszaj z otrębami, siemieniem lnianym i żurawiną. W drugiej misce wymieszaj puree z dyni, miód, olej, przyprawy. Do suchych składników wlej mokre, dokładnie wymieszaj. Rozłóż równomiernie na blaszce i piecz ok. 20 minut w 170 stopniach.