ßßß
 
            
         Składniki:biszkopt (np ten)1 puszka brzoskwiń2 galaretki (jasne)500 ml śmietany kremówki3 - 4 łyżki cukruWykonanie:Ostudzony biszkopt przekroić na pół i ułożyć w tortownicy.Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić, aż będą przestudzone i delikatnie zaczną gęstnieć. Brzoskwinie pokroić na plasterki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Dolać przestudzoną, tężejącą galaretkę i ubić przez chwilę razem.Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Ułożyć połowę owoców i rozsmarować pół ubitej śmietany. Położyć drugi blat biszkoptu. Ponownie nasączyć i ułożyć owoce. Na wierzchu rozsmarować pozostałą część śmietany. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Żeby ułatwić sobie pracę proponuję zamknąć obręcz tortownicy nieco wyżej, mniej więcej w połowie dolnego blatu biszkoptu.
Składniki:biszkopt (np ten)1 puszka brzoskwiń2 galaretki (jasne)500 ml śmietany kremówki3 - 4 łyżki cukruWykonanie:Ostudzony biszkopt przekroić na pół i ułożyć w tortownicy.Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić, aż będą przestudzone i delikatnie zaczną gęstnieć. Brzoskwinie pokroić na plasterki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Dolać przestudzoną, tężejącą galaretkę i ubić przez chwilę razem.Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Ułożyć połowę owoców i rozsmarować pół ubitej śmietany. Położyć drugi blat biszkoptu. Ponownie nasączyć i ułożyć owoce. Na wierzchu rozsmarować pozostałą część śmietany. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Żeby ułatwić sobie pracę proponuję zamknąć obręcz tortownicy nieco wyżej, mniej więcej w połowie dolnego blatu biszkoptu.