Wykonanie
Pomysł na obiad zrodzony z tego, co znalazłam w lodówce :-)Zrolowane plastry
karkówki z pysznym wnętrzem i oblane sosem, mniam :-)Składniki:6 plastrów
karkówki2
kabanosyok. 30 dag
pieczarek1
papryka czerwona2 duże
cebuletłuszcz do smażenia
sól,
pieprz,
tymianek3 łyżki
sosu sojowegoodrobina
mąkiWykonanie:Plastry
karkówki rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć
solą,
pieprzem i
tymiankiem.Na patelni rozgrzać tłuszcz (np.
masło) i poddusić pokrojone
pieczarki. Dodać pokrojoną 1
cebulę i
paprykę, przyprawić
solą i
pieprzem. Wszystko razem udusić.
Kabanosy przekroić na sześć równych kawałków.Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet razem z kawałkiem
kabanosa i zawinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w
mące i wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Obsmażyć z każdej strony, po czym dodać pokrojoną
cebulę,
sos sojowy i podlać
wodą, tak żeby powstał nam sos i roladki nie przypalały się. Można również dodać trochę
wina. Dusić pod przykryciem, aż
mięso będzie całkiem miękkie. Jeśli trzeba, doprawić sos do smaku
pieprzem i
solą.Podawać z
ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznego :-)