ßßß
Składniki: (porcja dla 2 osób)200 g makaronu ze szpinakiem1/3 szklanki zielonego groszku (może być mrożony)2-3 plastry kiełbasy salami1 łyżka siekanej natki pietruszkisos25 g masła (taka konkretna łyżka)100 ml śmietanki 30%2 łyżeczki soku z cytryny3 łyżki tartego parmezanusól, pieprz, płatki chili
Sposób wykonania:Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W czasie gdy makaron się gotuje, w oddzielnym garnuszku ugotować groszek.Masło rozpuścić w rondelku lub na średniej wielkości patelni, dodać sok z cytryny i zamieszać. Dolać śmietankę, doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować. Dodać starty parmezan. Doprawić solą. Dodać ugotowany makaron i groszek. Całość wymieszać. Salami drobno pokroić. Przed podaniem makaron posypać natką pietruszki, salami i opruszyć płatkami chili.Smacznego :)