ßßß Cookit - przepis na Jajko na szpinaku z parmezanem |

Jajko na szpinaku z parmezanem |

nazwa

Wykonanie

Składniki :
1 jajko
szpinak rozmrożony – 2 duże łyżki
czosnek – pół ząbka
sól
pieprz
sok z cytryny
masło – 1 łyżeczka
tarty parmezan
Przgotowanie :
Szpinak smażymy na maśle na małej mocy kuchenki. dodajemy kilka kropel soku z cytryny, sól,pieprz, rozgnieciony w prasce czosnek, mieszamy i dusimy przykrywając pokrywą ok 5 minut. W tym czasie rozbijamy jajko do oddzielnej szklanki, następnie przelewamy go do głębkokiej łyżki wazowej i zanurzamy we wrzątku na ok. 4-5 minut (jeśli ma być płynne w środku) lub 7 minut (jeśli ma być na twardo). Na talerzyk wykładamy szpinak, układamy na nim jajko (jeśli jest na miękko można go rozciąć) posypujemy startym szpinakiem, solą i pieprzem.
Powiązane wpisy:
Idealne jajko na miękko
Nawigacja po wpisach
← Wstecz Dalej →
Copyright 1996-2016 Grupa Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności
Źródło:http://poprostugotuje.blog.pl/2014/01/23/jajko-na-szpinaku-z-parmezanem-2