ßßß

Składniki: *3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych250 g chudego twarogu2 łyżki mleka2 całe jajka klasy Mokoło 1 1/2 łyżki miodu (płynnego)2 łyżki mieszanki ziaren "Migdałowy Przylądek"5 łyżek mrożonych jagód lub borówek* na formę do zapiekania o wymiarach 21x11 cm x h. 4cmPrzygotowanie:Do miski wkładamy kostkę chudego twarogu, rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy miód (ilość miodu można zwiększyć w zależności od upodobań) i całość dokładnie mieszamy.Do masy miodowo-serowej dodajemy dwa jajka, znów mieszamy. Następnie dosypujemy płatki owsiane błyskawiczne i dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy po czym wsypujemy mieszankę ziaren i mrożone owoce, krótko mieszamy.Naczynie do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niego naszą masę. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy 35-40 minut. Sprawdzamy - wierzch i boki powinny być dobrze zarumienione, a ciasto odchodzić od papieru (nie być lepkie).Podajemy jeszcze ciepłe, krojąc na kawałki. Jeśli lubicie dodatki możecie takie ciasto podać z jogurtem, owocowym sosem itp.
Smacznego* przepis własny, inspirowany na niepowtarzalnej kolacji jaką 2 lata temu miałam przyjemność kosztować u znajomej Agnieszki