Składniki :20- 30 dag wątróbki drobiowejtłuszcz do smażenia, mąkaokoło 3- 5 łyżek wiśni- u mnie mrożonesól, pieprz, miód lub cukierwino czerwone, ocet balsamicznyPrzygotowanie :Umytą wątróbkę drobiową moczyłam kilka minut w mlekuPo osączeniu na sicie maczałam w mące i smażyłam ją na głębokim tłuszczu, posoliłam i posypałam pieprzem po usmażeniuRozmrożone wiśnie gotowałam w garnuszku (podlałam kilkoma łyżkami wody) do momentu aż się lekko rozpadły (można pomóc sobie rozgniatając wiśnie widelcem ) i dodałam do smaku miód oraz łyżeczkę octu balsamicznego ( może być czerwone wino)W kilku łyżkach zimnej wody rozmieszałam płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej i wlałam mieszając do rozgotowanych wiśni, całość zagotowałam.Moje uwagi:Jeśli lubimy sos lekko kwaskowy to można dodać kilka kropel soku z cytryny.