Wykonanie
Smak dzieciństwa:) Odkąd pamiętam Babcia w wakacje zawsze przygotowywała tę zupę. Tak jest i do tej
pory. Dziś ja postanowiłam przyrządzić ją trochę "na oko", na czuja. I wyszło pysznie! :DSkładniki:3 szklanki wydrylowanych
wiśni2-3 łyżki
cukru, za zależności od słodkości
wiśnilitr
wodyszczypta
solipół szklanki
mlekałyżka
mąkimakaronWiśnie włożyć do garnka, wlać
wodę, dodać
cukier,
sól. Doprowadzić do wrzenia. Gotować chwilę, widelcem rozdrobnić
wiśnie, by sok w nich zawarty dostał się do
wywaru.
Mąkę rozrobić w
mleku, wlać do zupy i gotować 5 minut. Wyłączyć gaz. Ugotować
makaron, dodać do zupy i gotowe:)
Smacznego, AgaPrzepis bierze udział w akcjach: