Wykonanie

Może i nie są najbardziej estetyczne po upieczeniu i trzeba je jeść prosto z piekarnika, gdyż niestety po ostygnięciu już tak dobrze nie smakują ,to jednak naprawdę warto zawracać sobie nimi głowę ... i maja tak mało kalorii !1/2 kg
pieczarek z duzymi kapeluszami
szczypiorek1 surowe
jajkoopakowanie
mozzarelli light1zabek
czosnkusol
pieprzczarwona papryka i szczypta bulki tartej na każdym kapeluszuPiekarnik rozgrzewamy do 200 C.
Pieczarki myjemy, odlamujemy ogonki ( nie wyrzucać ) i obieramy. Pozostawione ogonki kroimy w drobną kostkę. tak samo siekamy
szczypiorek i
czosnek oraz kroimy w kostkę
mozzarelle. Następnie nasze składniki wrzucamy do miski , doprawiamy
sola,
pieprzem ,
czerwona paryką . Na koniec wbijamy
jajko i delikatnie mieszamy. Wypełniamy farszem kapelusze i każdy z osobna posypujemy szczypta
bułki tartej. Wkładamy do piekarnika na 20 minut.Smacznego ! K!