Wykonanie
            Szał 
pieczarkowy trwa. Dziś w ramach wspólnego gotowania postanowiłyśmy przygotować potrawę składająca się z 3 głównych składników, czyli tzw. 3po3. Bohaterami tego dania miały być 
jajka, 
pieczarki i 
dymka, ponieważ chcemy to danie dodać do akcji Mopsa - 
Pieczarkowy Tydzień . Razem ze mną to danie przygotowały: Mops i Pela .Chwilę się zastanawiałam co by tu przygotować, ponieważ już wcześniej robiłam frittatę z 
pieczarkami oraz 
pieczarkę zapiekaną z 
jajkiem, trzeba było wymyślić coś innego, a jednocześnie fajnego, smacznego i pożywnego. Mój wybór padł na babeczki/omleciki z 
pieczarkami i 
szczypiorem. Jest to fantastyczne danie, idealne na śniadanie, na przekąskę lub do zabrania do pracy. Babeczki są lekkie, dietetyczne i bezglutenowe, co obecnie jest dla nas istotne, ponieważ mój K. zdecydował się wypróbować dietę bez pszenicy ;)

Składniki :1 mała 
cebula1 ząbek 
czosnku150-200g 
pieczarek4-5 
jajekdwie garście grubego 
szczypioru (
dymki)pół kulki 
mozzarelli50-70ml 
śmietanysłodka i 
ostra paprykasól, 
pieprzmasło do smażenia

Przygotowanie :Na patelni roztopić 
masło i przesmażyć na nim posiekaną w drobną kosteczkę 
cebulę i 
czosnek wyciśnięty przez praskę. 
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki (niezbyt cienkie), wrzucić na patelnię i chwilę smażyć, aż zmiękną, odstawić i przestudzić.Do miski wbić 
jajka, dodać 
sól, 
pieprz oraz słodką i 
ostrą paprykę i dokładnie roztrzepać 
jajka. Następnie dodać 
szczypior, 
śmietanę i 
pieczarki, wszystko dokładnie wymieszaćMasę nakładać do foremek do muffinek (u mnie silikonowe), wypełniać je do około 2/3 wysokości, ponieważ masa urośnie (choć później szybko opadnie). Piec na niższej półce piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni przez około 20-25 minut lub do czasu aż na wierzchu będą ładnie rumiane

Smacznego !
