Wykonanie
Zupa owocowa - wiśniowa to smak mojego dzieciństwa, robiła ją moja mama na kolację wigilijną. Ja przygotowuję ja zimą lub latem dla moich dzieci. Podaję ją z
makaronem,
ryżem lub
bezami a do tego kleks
śmietany.

SKŁADNIKI :1 litrowy kompot
wiśniowy0,5 l
wody4-5 łyżek
cukruszczypta
soli2 łyżki
mąki rozmieszane w 1/4 szklanki
wody2-3 łyżki gęstej
śmietanyugotowany
ryż lub
makaronPRZYGOTOWANIE :Kompot
wiśniowy i
wodę przelewamy do garnka, dodajemy
cukier i szczyptę
soli i zagotowujemy. Do zupy wlewamy rozmieszaną
mąkę z
wodą i dokładnie mieszamy, Ponownie zagotowujemy zupę i gotowe. Na talerz układamy porcję
ryżu, wlewamy zupę
owocową oraz dekorujemy kleksem
śmietany. Smacznego.