Dziś kolejna odsłona makaronu.Tym razem z pysznym sosem z cukinii z dodatkiem orzechów włoskich.Smaczne, szybkie do wykonania danie.Więc.. do dzieła!cukinia (ok. 500g) pokrojona w cienkie plasterki400g makaronu penne (rurki)2 drobno posiekane cebule3 (pokrojone na małe kawałki) kiełbasy50g drobno posiekanych orzechów włoskich2 łyżki masła3 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki posiekanej, świeżej pietruszki2 łyżki śmietany 18%2 łyżki drobno pokruszonej mozzarellisólpieprz* * *Na patelni roztopiłam masło z oliwą.Dodałam cebulę i kiełbasę, które smażyłam (pod przykryciem) przez ok. 5 minut na małym ogniu.Następnie dodałam cukinię.Całość wymieszałam i gotowałam pod przykryciem 15-20 minut, aż warzywa zupełnie zmiękły.W międzyczasie w osolonej wodzie ugotowała makaron (al dente).Do warzyw dodałam posiekane orzechy, pietruszkę i śmietanę.Do smaku dosypałam odrobinę soli i pieprzu.Odcedzony makaron wyłożyłam na talerze.Następnie polałam go przygotowanym sosem i posypałam mozzarellą.