Wykonanie
Przypomnijmy... ostatnio postanowiłem wprowadzić do swojej diety trochę lżejszej i zdrowszej kuchni, która pomoże mi zrzucić parę kilogramów. Wątek ten znajdziecie tutaj . Zarówno tam jak i tu możecie dopisywać swoje pomysły na ciekawe, dietetyczne dania a ja
będę realizował najciekawsze z nich.Jako posiadacz grupy
krwi oznaczonej literką A, postanowiłem zrealizować propozycję Aluchy prowadzącej blog nie-ład mAlutki na pastę dr. Budwig czyli
twarożek +
olej lniany + dodatki.Aha... żeby było fajniej - śniadanko spożyliśmy z małżonką i synkiem (w brzuchu) w okolicznościach natury, który to sposób polecam wszystkim jako przełamanie codziennej rutyny.

Do przyrządzenia tego jakże apetycznego dania potrzebujemy:
twarożek chudyolej lnianykefir lub
jogurt naturalnyrzodkiewkaszczypiorekbułka z
masłem
Jedziemy:
Twarożek wrzucamy do jakiegoś pojemniczka, w którym będzie nam wygodnie go rozciapciać widelcem. Aby było łatwiej dodajemy odrobinę
kefiru lub
jogurtu naturalnego oraz nieco
oleju lnianego. Podobno
daje to bardzo zdrowe połączenie polecane w szczególności cukrzykom i generalnie ludkom z zaburzeniami cukrowymi.Do tak utworzonej pasty można dać dodatki tj. warzywa.
Ogórek odpada :) My daliśmy
rzodkiewkę startą w malakserze na drobno oraz
szczypiorek. Spakowaliśmy wszystko w zamykane pojemniki, nalaliśmy
herbaty do termosu, zapakowaliśmy się do auta i pojechaliśmy w naturę.Zupełnie nie wiem, jak to się stało, że pojechała z nami paczka
ciastek oreo :)