Wykonanie
4 kwietnia 2014

Składniki:Porcja dla 3-4 osób:1 kg. małych
batatów250g.
chudego twarożku ( 1 opakowanie)200 ml.
jogurtu naturalnego typu greckiego1 pęczek
szczypiorkumasłosól ,
pieprzDodatkowo papier do pieczenia

Przygotowanie:
Ziemniaki szorujemy . Gotujemy w osolonym wrzątku na pół miękko ok. 15 min. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem , układamy
bataty. Na każdym robimy " krzyżyk" Smarujemy
masłem. Pieczemy 20 min w 180 st. z termoobiegiem grzanie-góra dół.
Szczypiorem siekamy drobno.
Twarożek rozgniatamy widelcem z
jogurtem solą i
pieprzem. Dodajemy
szczypiorek , mieszamy.Gorące
ziemniaki podajemy z przygotowanym
twarożkiem. ( Ja dodatkowo podałam z kawałkiem pieczonego
łososia)SmacznegoPost navigation← Kolorowe naleśniki z lekko wyczuwalnym smakiem
buraka oraz pysznym , wyrazistym w smaku musem
brokułowym ze
śmietaną. Zachęcają do zjedzenia już samym wydlądem :)Zdrowa i bardzo smaczna surówka która idealnie nadaje się do dań
mięsnych lub ryb a nawet do pochrupania na kolację.Próbowała jej także Klaudia prowadząca bloga
Koperek w kuchni i oceniła pozytywnie. Zapraszam :) →