Wykonanie

Jeśli obserwujecie mojego instagrama to już wiecie, że uwielbiam
słodycze. A szczególnie te zagraniczne. Zresztą... kto ich nie lubi? Na blogach, facebooku i wspomnianym instagramie aż roi się od zdjęć słodkości niedostępnych w Polsce. Od niedawna jednak sytuacja uległa zmianie - coraz częściej możemy dostać nowości z Włoch, Ameryki, Niemiec czy Anglii. No właśnie - dziś przy śniadaniu towarzyszył mi chrupiący batonik n utella B- ready - w kształcie
chlebka, nadziany
kremem czekoladowym i kulkami zbożowymi. Bardzo podobny do Kinder Bueno, jednak bez
czekoladowej polewy i o grubszej warstwie lekko słonego
ciastka (coś jak
andruty :)) Połączenie słodkiego kremu, słonych chrupków i
ciastka jak dla mnie to całkiem udane zestawienie. Jeśli lubicie nutellę (a właściwie wszystkie
kremy czekoladowo-
orzechowe) - koniecznie spróbujcie! Ja batonika podzieliłam na części i w trakcie jedzenia kremu wkładałam po kawałku do gorącej miseczki. Było pysznie! :)
Migdałowy* krem owsiano-jaglany podany z
melonem,
musem czekoladowo-
truskawkowym,
jogurtem naturalnym,
bazylią i n utellą B- ready

* na
mleku migdałowym

Batoniki dostaniecie w sklepie internetowym