Wykonanie
Jest to kolejny z prostych i smacznych przepisów, który był przygotowywany w Szkolnej Akademii Samku dla Pan z Kółka Gospodyń Wiejskich...Chyba smakował, bo zjadły do końca :) teraz na Was kolej !!!SKŁADNIKI:2 SZKLANKI
MLEKA2 SZKLANKI
MĄKI6 ŁYŻEK GORZKIEGO
KAKAO3
JAJKASZCZYPTA
SOLISZCZYPTA
SODY OCZYSZCZONEJŁYŻKA
CUKRU PUDRU1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO MASŁAMUS :400 GRAM
MALIN4 ŁYŻKI
CUKRU PUDRUSTARTA SKÓRKA Z
POMARAŃCZYPOLEWA CZEKOLADOWA:200 GRAM
CZEKOLADY150 ML
ŚMIETANKI 30%DODATKI:ŚWIEŻA
MIĘTA do dekoracji
MALINY również do dekoracjiWYKONANIE:NAJPIERW ZACZYNAMY OD CIASTA: WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE ZE
SOBA MIKSUJEMY LUB MIESZAMY NA GŁADKA JEDNOLITĄ MASĘ I ODSTAWIAMY.MUS MALINOWY: DO RONDELKA WRZUCIĆ
MALINY I PODGRZAĆ NA MAŁYM OGNIU DODAĆ
CUKIER PUDER I ZMIKSOWAĆ BLENDEREM. NASTĘPNIE PRZETRZEĆ PRZEZ SITO I DODAĆ STARTA SKÓRKĘ Z
POMARAŃCZY. PRZELAĆ DO CZYSTEGO NACZYNIA.POLEWA: W GARNKU ZAGOTOWUJEMY
ŚMIETANKĘ. ODSTAWIAMY Z OGNIA I DODAJEMY POŁAMANĄ
CZEKOLADĘ I ZOSTAWIĆ NA 2 - 3 MINUTY. PÓŹNIEJ MIESZAMY NA GŁADKI KREM.PRZYSZŁA KOLEJ NA SMAŻENIE NALEŚNIKÓW. SMAŻYMY Z OBU STRON NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKA ILOŚCIĄ TŁUSZCZU. WYLEWAMY PO 1 ŁYŻCE CIASTA.POLEWAMY
CZEKOLADĄ I MUSEM. ZDOBIMY
MIĘTĄ I ZAJADAMY.